08 تیر 1395 - 16:10 شناسه خبر: 4428 نسخه چاپی

قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی:

واردات برنج خارجی از اول مرداد ممنوع شد

واردات برنج خارجی از اول مرداد ممنوع شد قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی:
قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی در نامه‌ای به رئیس کل گمرک از ممنوعیت واردات برنج خارجی از اول مرداد ماه خبر داد.به گزارش کانون انجمن صنایع غذایی ایر ...

قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی در نامه‌ای به رئیس کل گمرک از ممنوعیت واردات برنج خارجی از اول مرداد ماه خبر داد.

به گزارش کانون انجمن صنایع غذایی ایران به نقل از گمرک ایران قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی در نامه‌ای به رئیس کل گمرک ممنوعیت واردات برنج خارجی را خواستار شد.

در این گزارش آمده است:‌ به دلیل شروع فصل برداشت و حمایت از برنجکاران داخلی  ترخیص برنج‌های وارداتی از اول مرداد ماه ممنوع می‌شود و ثبت سفارش‌های انجام شده غیرقابل قبول است.

ترخیص برنج‌های وارداتی از گمرک حداکثر تا 31 تیرماه سال‌جاری امکان‌پذیر است و از این تاریخ به بعد تحت هیچ شرایطی ترخیص برنج از گمرکات کشور مجاز نخواهد بود و حتی ثبت‌سفارش‌های انجام شده غیرقابل قبول خواهد بود.

علی‌اکبر مهرفرد، قائم‌مقام وزیرجهاد کشاورزی در امور بازرگانی و صنایع کشاورزی در نامه‌ای به مسعود کرباسیان رئیس‌کل گمرک ایران با تأکید بر مطلب فوق، خواستار اقدام گمرکات کشور در این زمینه شد.

در نامه قائم‌مقام وزیر جهاد کشاورزی آمده است: پیرو بند2 بخشنامه وزیر جهادکشاورزی به شماره 020.29919 مورخ 26/8/94 مبنی بر اینکه «کلیه ثبت سفارش‌های انجام شده می‌بایستی حداکثر تا تاریخ 31/4/95 وارد کشور گردد، این موضوع به کلیه متقاضیان اعلام و تعهد اخذ شود که پس از تاریخ فوق به دلیل شروع فصل برداشت برنج و لزوم حمایت از تولیدکنندگان داخلی، امکان ترخیص وجود نخواهد داشت.» و به استناد بند{ث} ماده {1} قانون امور گمرکی و با توجه به ذکر عبارت {ترخیص} در بند 2 بخشنامه فوق‌الذکر، بدین‌وسیله مجدداً تاکید می‌نماید ترخیص برنج حداکثر تا تاریخ 31/4/1395 امکان‌پذیر است و از آن تاریخ به بعد تحت هیچ شرایطی ترخیص برنج از گمرکات کشور مجاز نیست.

براساس این گزارش در راستای حمایت از کشاورزان برنج کار، دولت همه ساله هم زمان با فصل برداشت برنج در کشور ترخیص برنج‌های وارداتی تا پایان فصل برداشت و توزیع آن در بازار را ممنوع اعلام می‌کند.

میزان تولید سالانه برنج در داخل کشور که عمدتاً در استان‌های شمالی صورت می‌گیرد، بالغ بر دو میلیون تن و میزان مورد نیاز برای واردات حدود یک میلیون تن در سال است.